Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Правоъгълни банички със сирене и праз

Правоъгълни банички със сирене и праз

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
481917k
Правоъгълни банички със сирене и праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"По всяко време можем да си хапваме от тези банички."

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя (големи)
  • праз - 80 грама почистен
  • сирене - 250 грама
  • кори за баница - 10 - 12 фини
  • моркови - 60 грама
  • кисело мляко - 3 с.л. (с връх)
  • сол - 1 щ.
  • олио - 6 - 7 с.л. + още за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете моркова, а праза наситнете. Загрейте около 3 лъжици олио и задушете зеленчуците с щипка сол.

Разбийте яйцата заедно с киселото мляко, още 3 лъжици олио и добавете натрошеното сирене.

Намажете всяка кора с олио, след което слагайте от плънката и внимателно сгъвайте на пакетче.

Ако корите ви са прекалено тънки, разделете всяка на две части и ги сложете една върху друга.

Получават се 10-тина вкусни банички.

Намажете с малко разтопено масло. Покрийте тава с хартия за печене и наредете баничките.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги до апетитен загар.

Правоъгълните банички със сирене и праз са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: