Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се прави в средата кладенче. Добавя се топлата вода, разтопеното вече масло, олиото, оцета и солта.
Замесва се тесто и се разделя се на шест еднакви части, които се оформят на не много големи топчета.
В подходяща купа се настъргва сиренето и кашкавалът, прибавя се едно яйце, олиото и разтопеното масло.
Сместа за плънката се разбърква добре.
Всяко едно топче се разточва на тънка кора върху набрашнен плот и се намазва с мазнина.
В средата се поставя от плънката, като след това се прегъват всички страни.
Баничките се мажат с жълтък, нареждат в тава върху хартия за печене и се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
След изпичане правоъгълните точени банички се покриват за няколко минути с кърпа и тогава се хапват.