Начин на приготвяне
Изсипете брашното, добавете солта и разбъркайте, сипвайки водата. Омесете тестото на ръка. Когато е готово, го разделете на три топки.
Увийте всяка в стреч фолио и приберете в хладилник за през нощта. На следващия ден разточете топките на кора върху набрашнен плот. Да са големи колкото чиния.
Махнете краищата на тестото, което трябва да е прозрачно. Намазнете го с олио.
В тенджера попарете манголд. Нарежете го и смесете с яйцето, солта и киселото мляко. Това е плънката за баничките.
Нанесете върху всяка кора от нея, навийте на руло. Нарежете под формата на пурички.
Подредете солените банички в тава и ги запечете за половин час на 200 градуса.
Зелените банички с манголд са много вкусни!