Начин на приготвяне
В една тенджера слагаме картофите да се сварят. Готовите картофи ги обелваме и намачкваме.
В същата тенджера слагаме за около две минути лапада да омекне и после шокираме със студена вода и заделяме настрани да поизстине.
След като поизстине намачкваме с вилица и разбъркваме с картофите, посоляваме и прибавяме черен пипер и индийско орехче, разбъркваме, не много, за да не се смесват лапада с картофите като пюре, а да се различат вътре.
Взимаме един пакет кори, разрязваме на две всички кори и започваме да слагаме от плънката и да завива е на сарми баничките.
Краищата намазваме с олио, за да не се отварят, след като свърши всичко загряваме мазнина в един тиган и запържваме до златисто от двете странии. Сервираме топли.
Постните банички с лапад са много вкусни.