Чорба от сирене и праз

Чорба от сирене и праз
01/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. Прибавя се леко препеченото брашно, размито в студена вода.

След като чорбата поври няколко минути, се добавят сиренето, натрошено на едри парченца, и олиото.

След 10 минути се сваля от огъня и се прави застройка с яйцата и киселото мляко.

Поднасяме готовата сиренява супа със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: