Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Вкусна чорба от лапад и сирене

Вкусна чорба от лапад и сирене

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лапад - 400 г
  • лук - 1 глава
  • сирене - 3/4 ч.ч. натрошено или извара
  • брашно - 2 с.л. равни
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства много добре, нарязва се на ситно и се задушава до омекване с малко сол, съвсем малко вода и ситно нарязана глава лук. Когато зеленчуците поомекнат, добавяме натрошеното сирене или изварата и наливаме около 1.5 л вода.

В отделен съд запържваме брашното с маслото, оцветяваме с червен пипер, но не пържим и него, за да не ни боли стомахът.

Разреждаме с бульон от супата запръжката, после добавяме всички при супата и варим още 10-15 минути на тих огън.

По желание може да поднесете супата и без застройка, само с хлебни крутони.

Но ако обичате по-плътен и наситен вкус, застройте с кисело мляко и яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: