Начин на приготвяне
Нарежете месото на дебели парчета.
Сипете морската сол на дъното на правоъгълна тава и отгоре наредете месото.
Покрийте го с още морска сол.
Завийте тавата с алуминиево фолио и я оставете на студено за около 24 часа.
Извадете месото от солта и го накиснете в студена вода за около 24 часа, като водата трябва да се смени няколко пъти поне.
Отцедете го след това и го подсушете с кърпа.
Смесете всички подправки и намажете хубаво месото с тях.
Продупчете дупка отгоре, промушете конец и го сложете да съхне на прохладно място поне за 10 дни.
Съхранявайте свинската пастърма в хладилник след това, като е хубаво да я увийте в алуминиево фолио.
Нарежете я на тънко и и я поднесете на гостите си в компанията на домашно червено вино.
Пастърмата от гърди е страхотно мезенце.