Начин на приготвяне
Нарежете на парченца заешкото. Прехвърлете го в тенджера, залейте с литър вода и посолете леко, кипнете на умерен огън.
Отпенвайте от време на време. Когато заешкото се свари напълно, трябва да го извадите, а бульона да прецедите.
Накъсайте заешкото месо на ситно.
Наситнете лука и чушката, моркова настържете. Сипете ги в бульона и варете до омекване.
Накрая върнете заедшкото месо, прибавете фидето и наситнената целина. Посолете заешката супа и я овксуете с черен пипер. Гответе още 10-тина минути.
Разбийте жълтъка заедно с киселото мляко и маслото. Застройте готовата супа, като темперирате, за да не се пресекат яйцата. След 2-3 минути свалете от огъня и сервирайте.
Класическата заешка супа с фиде е готова.