Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка супа»Класическа заешка супа с фиде

Класическа заешка супа с фиде

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Класическа заешка супа с фиде
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не само с пилешко може да направите една класическа супичка - със заешко става не по-малко вкусна"

Необходими продукти

  • целина - 1/4 връзка
  • лук - 1 глави
  • заешко месо - 300 грама
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • масло - 3 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парченца заешкото. Прехвърлете го в тенджера, залейте с литър вода и посолете леко, кипнете на умерен огън.

Отпенвайте от време на време. Когато заешкото се свари напълно, трябва да го извадите, а бульона да прецедите.

Накъсайте заешкото месо на ситно.

Наситнете лука и чушката, моркова настържете. Сипете ги в бульона и варете до омекване.

Накрая върнете заедшкото месо, прибавете фидето и наситнената целина. Посолете заешката супа и я овксуете с черен пипер. Гответе още 10-тина минути.

Разбийте жълтъка заедно с киселото мляко и маслото. Застройте готовата супа, като темперирате, за да не се пресекат яйцата. След 2-3 минути свалете от огъня и сервирайте.

Класическата заешка супа с фиде е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: