Супа от тиквички с фиде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Супа от тиквички с фиде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
52 мин.
Порции
5
"Наслаждавайте се на тази зеленчукова супичка бавно лъжица след лъжица"

Необходими продукти

  • фиде - 2 шепи
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краве масло - 1 с.л. по желание
  • кресон - 2 големи шепи листенца
  • червен лук - 1/2 глава
  • лук - 1/2 глава бял кромид
  • целина - 1 стрък
  • пресен чесън - 2 стръка
  • вегета - 1 с.л. с връх
  • олио - 1 к.ч. и малко
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • риган - 1 щипка сушен или пресен
  • естрагон - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За застройка
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • яйцa - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на дребно и ги запържете за няколко минути.

Овкусете ги с подправките, маслото и листенцата кресон.

В голяма тенджера сипете 1.200 л вода, добавете вегетата и леко запържените зеленчуци и ги оставете за около 20 минути да покъкрят до пълна готовност на зеленчуците.

По желание може да долеете и още вода.

Добавете фидето и след няколко минути махнете зеленчуковата супа от котлона.

За застройката разбийте яйцето с кисело мляко и сол, добавете малко от бульона на супата и след това я изсипете в тенджерата.

Поднесете с пресен магданоз тази супа от тиквички с фиде.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: