Начин на приготвяне
Задушаваме предварително почистените и нарязани карфиол и батати на пара до готовност.
Смиламе готовите зеленчуци, кромид лука и скилидката чесън в чопър.
Към получената смес добавяме моцарелата (настъргана), черния пипер, магданоза, галетата и солта.
След което оформяме картофените кюфтета, които овалваме в смес от галета и брашно.
Пържим в тиган с нагорещено олио. След като изпържим кюфтетата, ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
За соса за тези апетитни зеленчукови кюфтета разбиваме киселото мляко и добавяме пресования чесън, зехтина и копъра (ползвах сух копър).
Поднасяме готовите кюфтенца с карфиол и картофи с чесновия сос.
Да Ви е сладко!