Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Спанак с яйца и сирене на тиган

Спанак с яйца и сирене на тиган

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всички, които не обичат спанак, просто не са опитвали тази рецепта с яйца и сирене на тиган, затова"

Необходими продукти

  • спанак - 1 кг
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме спанака на ситно след това го попарваме за кратко в подсолена вода. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди.

В голям дълбок тиган запържваме ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме спанака, за да се запържи и той. Разбиваме яйцата, смесваме ги с прясното мляко и сиренето и с получената смес заливаме спанака.

Разбъркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме ястието да се готви на тих огън до готовност. По желание може да го пъхнете във фурната и да го запечете там, вместо да го приготвяте на котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: