Кюфтенца с карфиол и картофи

EvgeniaEvgenia
Новак
1621k
Кюфтенца с карфиол и картофи
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни зеленчукови кюфтенца с картофи и карфиол - едно никога не стига"

Необходими продукти

  • карфиол - 400 г
  • сладки картофи - 200 г
  • лук - 1 глава кормид
  • моцарела - 80 г
  • галета - 40 г
  • чесън - скилидка
  • черен пипер
  • магданоз
  • брашно/галета за овалване
  • сол
  • За соса
  • кисело мляко
  • зехтин
  • скилидка чесън
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме предварително почистените и нарязани карфиол и батати на пара до готовност.

Смиламе готовите зеленчуци, кромид лука и скилидката чесън в чопър.

Към получената смес добавяме моцарелата (настъргана), черния пипер, магданоза, галетата и солта.

След което оформяме картофените кюфтета, които овалваме в смес от галета и брашно.

Пържим в тиган с нагорещено олио. След като изпържим кюфтетата, ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

За соса за тези апетитни зеленчукови кюфтета разбиваме киселото мляко и добавяме пресования чесън, зехтина и копъра (ползвах сух копър).

Поднасяме готовите кюфтенца с карфиол и картофи с чесновия сос.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: