Вкусна Шаран Чорба

Вкусна Шаран Чорба
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не само около Никулден може да хапвате вкусна рибена чорбичка"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • шаран - главата и 1 шаран и 2 котлета
  • моркови - 2 броя
  • олио - 3 с.л.
  • меланж пипер - 6 - 7 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • магданоз
  • червени чушки - 3 броя
  • целина - свежа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете котлетите и главата от шарана до готовност. Бульона прецедете и махнете костите от рибата.

Сипете бульона в касерола. Ако се налага, налейте още вода, като общата течност трябва да е около 2500 мл.

Наситнете чушките, морковите и лука. Сипете ги в течността, добавете рибните продукти и сипете олиото.

Варете рибената чорба на умерен огън. Овкусете с дафиновия лист, бахара и пипер.

В края на готвенето на супата добавете наситнените магданоз и целина.

По желание поднесете с кисел дресинг от чесън и оцет.

Вкусната Шаран Чорба е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: