Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран с брашно

Пържен шаран с брашно

Пържен шаран с брашно
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - 1 брой
  • лимони
  • олио
  • брашно
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре шарана. Отрежете главата, а тялото нарежете на шайби.

Поръсете със сол и черен пипер, оставете да се овкуси за кратко.

Оваляйте парчетата риба в брашно и изпържете в загрято олио до готовност.

Върху голяма чиния наредете листа от марулята и отгоре разположете пържената риба.

Украсете с резени лимон.

Пърженият шаран с брашно е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: