Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Свински пържоли в гювеч с гъби

Свински пържоли в гювеч с гъби

Свински пържоли в гювеч с гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Не пропускайте нито една съставка от тази рецепта, само така тези свински пържолки ще станат толкова вкусни"

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • свински пържоли - 6 броя
  • зелен лук - 3 стръка
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • червено вино - 150 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе ароматната марината. В купа смесете наситнените лук и морков, счукания чесън, лютия пипер, мащерката, лимоновия сок и черния пипер.

Овкусете свинските пържоли със сол и ги намажете с маринатата. Покрийте купата и приберете в хладилник за няколко часа.

Нарежете зеления лук и гъбите, нарежете ги и ги посолете.

В гювеч започнете да редите слой пържоли и слой зеленчуци. Накрая сипете червеното вино и сложете капака.

Пъхнете гювеча в студена фурна и включете на 200 градуса.

Печете около 150 минути или до готовност.

Свинските пържоли в гювеч с гъби са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: