Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински пържоли с печурки в гърне

Свински пържоли с печурки в гърне

Свински пържоли с печурки в гърне
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Всяко ястие, приготвено в гювеч, е много вкусно - тези пържолки са доказателство"

Необходими продукти

  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • свински пържоли - 6 броя
  • гъби - 200 грама
  • соев сос - 1 с.л. Уорчестър
  • лук - 4 - 5 глава
  • моркови - 3 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете гювеч с олио и наредете на свинските пържоли.

Прибавете нарязания на полумесеци лук, филийките гъби и колелцата моркови.

Овкусете с подправките и сипете виното и соевия сос. Добавете и чаша топла вода.

Похлупете гювеча и го сложете в студена фурна. Включете на 180-200 градуса и печете до готовност - необходими са около 2 часа.

Свинските пържоли с печурки в гърне са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: