edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Бял боб с джолан в гювеч

Бял боб с джолан в гювеч

Бял боб с джолан в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
"Ако знаете само какъв аромат се носи от това джоланче с боб.."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в чиста вода за една нощ.

На следващия ден изсипете водата и го залейте с нова. Сложете на огъня и когато течността заври, изхвърлете цялата и сипете боба в гювеч.

Добавете наситнените домати, чушка, морков и лук. Овкусете с подправките и налейте олиото.

Натрийте свинския джолан с черен пипер. Сложете го върху боба и налейте отстрани вода. Сложете капак и пъхнете гювеча в студена фурна.

Включете на 220 градуса и печете 30 минути. Намалете градусите на 150 и печете още около 3 часа. Едва накрая овкусете със сол.

Белият боб с джолан в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: