Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Ориз с гъби, лапад и домати

Ориз с гъби, лапад и домати

Ориз с гъби, лапад и домати
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Като гарнитура или като основно - вие избирате как да хапвате този ориз с гъби, лапад и домати"

Необходими продукти

  • лапад - 1 връзка
  • гъбен бульон - 4 ч.чаши
  • зелен лук - 1 връзка
  • гъби - 300 грама
  • ориз - 1 ч.чаша
  • червен пипер - 1 ч.лъжичка
  • домати - 1 к.ч. (пасирани)
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и наситнете зеления лук. Задушете го в загрята мазнина с малко вода.

Щом поомекне, добавете нарязаните гъби. Малко след тях прибавете в тигана и добре измития ориз.

Намалете силата на огъня, посолете и овкусете с черен пипер. Щом оризът набъбне, добавете пасираните домати и поръсете с червения пипер.

Налейте на порции бульона, като бъркате почти през цялото време.

В края на готвенето на ориза на тиган прибавете нарязания лапад. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Оризът с гъби, лапад и домати е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: