Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с ягоди и кисело мляко

Панакота с ягоди и кисело мляко

Панакота с ягоди и кисело мляко
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Панакотата с ягоди и кисело мляко е страхотна идея за десерт, с който да завършите вашата вечеря"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 350 мл
  • студена вода - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • за ягодовото кули
  • вода - 100 мл
  • ягоди - 250 г
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото на котлона заедно със захарта, като не трябва да завира.

Махнете го и го оставете да се охлади.

Пригответе желатина по указанията на опаковката и го сипете в млякото. Разбъркайте.

Разбийте киселото мляко и към него сипете прясното мляко. Отново разбъркайте.

Разпределете вкусната панакота в десертни чашки и ги приберете в хладилник.

Пригответе ягодовото кули.

Нарежете ягодите на дребно и ги сложете в малка касерола на котлона.

Поръсете ги със захар и сипете малко вода - разбъркайте ги от време на време, докато омекнат.

Пасирайте ги след това и охладете сместа.

Разпределете я в чашките върху десерта.

Панакотата с ягоди и кисело мляко е страхотна идея за десерт, с който да завършите вашата вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: