Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с прясно зеле в тенджера

Задушено свинско с прясно зеле в тенджера

Задушено свинско с прясно зеле в тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Няма как да сбъркате задушеното свинско с прясно зеленце"

Необходими продукти

  • зеле - около 1200 грама
  • сланина - 50 грама
  • свинско месо - 700 грама (гърди, плешка или врат)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - 1.5 ч.ч.
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета.

Сложете тенджера на котлона и добавете нарязаната сланина. Когато сланината се отпусне и пусне малко мазнина, прибавете месото. Пържете до хубав златист цвят и от време на време разбърквайте.

Прибавете нарязаното зеле и разбъркайте много добре. След кратко готвене налейте зехтина и бульона, овкусете с подправките.

Сложете капака на тенджерата и намалете огъня. Задушавайте свинското до готовност.

Задушеното свинско с прясно зеле в тенджера е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: