Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Камби, моркови и карфиол туршия

Камби, моркови и карфиол туршия

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Имаме разкошна туршийка за вашата ракийка вечер"

Необходими продукти

  • моркови - 1500 грама
  • целина - листа
  • карфиол - 1500 грама
  • камби - 2500 грама
  • саламура
  • захар - 2 ч. чаши
  • оцет - 700 мл
  • сол - 1 ч.ч.
  • вода - 8 ч.ч.
  • аспирин - 5 бр. (стрити на прах)
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре зеленчуците.

Почистете камбите от дръжките и семената, нарежете ги на едро.

Накъсайте на малки розички карфиола, а морковите обелете и нарежете на кръгове.

Листата целина нарежете на едро.

Сипете всички зеленчуци в достатъчно голяма тенджера.

В друг съд загрейте оцета, захарта, солта и водата заедно с дафиновия лит, черния пипер и бахара.

Разтворете аспирина на прах и оставете саламурата да се охлади.

Напълнете подготвените зеленчуци в два трилитрови и един еднолитров буркан, притиснете ги леко. Залейте с маринатата и затворете бурканите с капачки.

Съхранявайте туршията на прохладно място.

Камбите, моркови и карфиол туршия са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: