Начин на приготвяне
Измийте много добре зеленчуците.
Почистете камбите от дръжките и семената, нарежете ги на едро.
Накъсайте на малки розички карфиола, а морковите обелете и нарежете на кръгове.
Листата целина нарежете на едро.
Сипете всички зеленчуци в достатъчно голяма тенджера.
В друг съд загрейте оцета, захарта, солта и водата заедно с дафиновия лит, черния пипер и бахара.
Разтворете аспирина на прах и оставете саламурата да се охлади.
Напълнете подготвените зеленчуци в два трилитрови и един еднолитров буркан, притиснете ги леко. Залейте с маринатата и затворете бурканите с капачки.
Съхранявайте туршията на прохладно място.
Камбите, моркови и карфиол туршия са много вкусни!