Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Пилешки воденички с лук и масло

Пилешки воденички с лук и масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пилешки воденички с лук и масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Супер мезе за бира или друго питие от пилешки воденички с лук"

Необходими продукти

  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • пилешки воденички - 300 - 350 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • лимони - 1 брой
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете на умерен котлон пилешките воденички за около час. Най-добре е да ги пробвате, за да сте сигурни, че са свраени добре.

Загрейте зехтина с маслото в тиган и задушете за кратко нарязания зелен лук. Щом поомекне, добавете воденичките.

Изваждайте ги директно от бульона, в който ги варихте, като за целта използвате решетъчна лъжица.

Не е добре да ги извадите предварително от течността, тъй като ще изсъхнат.

Посолете биреното мезе и овкусете с черен пипер. Пържете до приятен загар и налейте виното. Гответе до изпаряване на течността.

Поднесете с резени лимон.

Пилешките воденички с лук и масло са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: