Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с картофи

Пилешка яхния с картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пилешка яхния с картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Каквито и гурме ястия да си хапваме, никога не забравяме най-вкусната пилешка яхнийка с картофки"

Необходими продукти

  • картофи - 5 - 6 средни
  • пилешки бутчета - 4 големи
  • чушки - 2 (червена и зелена)
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • доматен концентрат - 4 с.лъжици
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л. (на прах)
  • брашно - 1 - 1.5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ябълково вино - 50 - 60 мл
  • олио - 100 мл
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете целината, смелете лука в блендера, а морковите нарежете на кубченца. Обелете картофите.

В добре загрятото олио задушете целината с чушките и морковите, като ги посолите леко.

Щом поомекнат, добавете смления лук. Разбърквайте няколко минути и когато се изпари водата добавете ябълковото вино и доматения концентрат.

След кратко разбъркване поръсете с червения пипер. Добавете бутчетата и налейте вода в съда, която да покрива продуктите.

Варете яхнията 20-тина минути и прибавете едро нарязаните картофи. Задушавайте още 20 минути на умерен огън.

В края на готвенето добавете зеленчуците на прах и натрошената люта чушка. Овкусете с още сол. Сгъстете ястието с брашно, размито в малко вода.

Гответе още за кратко и изключете котлона. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Пилешката яхния с картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: