Начин на приготвяне
Наситнете целината, смелете лука в блендера, а морковите нарежете на кубченца. Обелете картофите.
В добре загрятото олио задушете целината с чушките и морковите, като ги посолите леко.
Щом поомекнат, добавете смления лук. Разбърквайте няколко минути и когато се изпари водата добавете ябълковото вино и доматения концентрат.
След кратко разбъркване поръсете с червения пипер. Добавете бутчетата и налейте вода в съда, която да покрива продуктите.
Варете яхнията 20-тина минути и прибавете едро нарязаните картофи. Задушавайте още 20 минути на умерен огън.
В края на готвенето добавете зеленчуците на прах и натрошената люта чушка. Овкусете с още сол. Сгъстете ястието с брашно, размито в малко вода.
Гответе още за кратко и изключете котлона. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Пилешката яхния с картофи е много вкусна.