Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани котлети от хек

Панирани котлети от хек

Панирани котлети от хек
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Изстудихте ли биричката, защото слагаме рибката да се пържи?"

Необходими продукти

  • хек - 2 броя
  • за панировката
  • яйца - 2 броя
  • галета - 100 грама
  • брашно - 100 грама
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хека, почистете и го нарежете на парчета. Поръсете рибата със сол и черен пипер.

В купа сипете галетата с брашното, разбъркайте добре.

В друга купа разбийте яйцата.

Оваляйте всяко парче риба първо в брашното, след това потопете в яйцата.

Загрейте олио в тиган и го загрейте. Изпържете рибата и от двете страни до готовност.

Отцеждайте готовата риба върху кухненска хартия.

Поднесете с гарнитура по избор.

Панираните котлети от хек са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: