Edin.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Студено телешко карпачо

Студено телешко карпачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Студено телешко карпачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Студено телешко карпачо, което ви предлагаме със завидно задоволство днес"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • телешко бонфиле - 100 грама
  • пармезан - 50 грама
  • зехтин - 40 мл
  • нар - 1/2 (само зърна)
  • босилек - 3 - 4 листа
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • балсамова редукция - по избор
  • кедрови ядки - по избор
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото бонфиле от ципи и го сложете във фризер за половин час.

Не бива да е напълно замразено, а просто по-твърдо. След това използвайте остър нож и го нарежете на колкото можете по-тънки филийки.

За да не залепват парчетата, слагайте между тях стреч фолио. Когато нарежете месото, начукайте леко резените с дървено чукче, за да се изтъни още повече.

Настържете червения домат и го поръсете с малко зехтин и сол. Разпределете в широка чиния, но без да стигате чак до ръбовете.

Отгоре наредете телешките резени.

Смесете зехтина с лимоновия сок и напръскайте карпачото. Отгоре разпределете зърната нар и пармезана.

Украсете с листата босилек и завършете с едрата сол. По желание завършете ефектното предястие с редукция балсамико и малко кедрови ядки за разкош.

Студеното телешко карпачо е страхотно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: