Начин на приготвяне
Почистете телешкото бонфиле от ципи и го сложете във фризер за половин час.
Не бива да е напълно замразено, а просто по-твърдо. След това използвайте остър нож и го нарежете на колкото можете по-тънки филийки.
За да не залепват парчетата, слагайте между тях стреч фолио. Когато нарежете месото, начукайте леко резените с дървено чукче, за да се изтъни още повече.
Настържете червения домат и го поръсете с малко зехтин и сол. Разпределете в широка чиния, но без да стигате чак до ръбовете.
Отгоре наредете телешките резени.
Смесете зехтина с лимоновия сок и напръскайте карпачото. Отгоре разпределете зърната нар и пармезана.
Украсете с листата босилек и завършете с едрата сол. По желание завършете ефектното предястие с редукция балсамико и малко кедрови ядки за разкош.
Студеното телешко карпачо е страхотно!