Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържени агнешки кюфтета по гръцки

Пържени агнешки кюфтета по гръцки

Пържени агнешки кюфтета по гръцки
Снимка: Анонимен
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Каквито и гозби да приготвяме, накрая винаги се връщаме към любимите ни агнешки кюфтенца"

Необходими продукти

  • чесън - 1/4 ч.л. сушен
  • агнешка кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - за пържене
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа омесете каймата с галетата и подправките. Омесете добре и сложете в хладилник за едно денонощие, покрита с фолио.

Извадете, добавете яйцата в нея и омесете отново. Затоплете зехтин в дълбок тиган.

Оформете кюфтенцата и пържете от двете страни до готовност.

Пържените агнешки кюфтета по гръцки са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: