edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма за мераклии

Пилешка кавърма за мераклии

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1322k101
Пилешка кавърма за мераклии
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Богата пилешка кавърма за всички мераклии, които обичат да си хапват това ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бутчетата и махнете кожата. Нарежете месото и го задушете в тиган с малко загрята мазнина.

Нарежете почистените гъби и лук, добавете ги в тигана. Поръсете със сол и сложете капака, за да се задушат продуктите.

След това налейте бялото вино, разбъркайте за кратко и овкусете с чубрица, червен пипер и дафинов лист. Малко след тях прибавете пасираните домати и захарта.

Разбъркайте добре и сложете отново капака. Намалете огъня и гответе докато кавърмата остане само на мазнина.

Накрая поръсете с черен пипер и прясно нарязан магданоз.

Пилешката кавърма за мераклии е много вкусна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: