Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Вкусни вити тутманичета

Вкусни вити тутманичета

Вкусни вити тутманичета
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"С тези вити тутманичета на закуска ще останете сити поне до следобед"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 броя
  • брашно - около 1 килограм
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • вода
  • мая - 1 пакетче
  • За плънката
  • масло - 125 грама
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното. Направете кладенче в средата му и добавете останалите продукти. Постепенно замесете меко тесто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете на топло, за да втаса.

Преместе веднъж готовото тесто, след което го разделете на 2 топки.

Всяка топка разточете на тънка кора.

Отделно направете плънка от сиренето и яйцето. Намажете разточените кори с масло.

Сипете от плънката върху първата кора и отгоре сложете втората кора. Разпределете останалата плънка и завийте на руло.

Нарежете полученото руло на по-малки охлювчета. Намазнете тава и ги наредете.

Изчакайте тутманика да втаса пак.

Загрейте фурната и изпечете тутманика до готовност.

Вкусните вити тутманичета са чудни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: