Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от мерлуза

Панирани филенца от мерлуза

Панирани филенца от мерлуза
Снимка: Сия Рибагина
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Отцедете панираната риба върху домакинска хартия и я поднесете с с гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • риба - 4 бр. филенца мерлуза
  • брашно - 4 с.л.
  • бира - 200 мл
  • белтъци - 2 бр.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте белтъците с малко сол на сняг.

Овкусете рибните филета със сол и черен пипер.

Смесете бирата, брашното, солта и пипера, разбийте ги до хомогенизиране и добавете след това белтъците към тях.

Разбъркайте сместа внимателно с шпатула отдолу нагоре, за да остане пухкава.

Потопете филенцата в сместа и ги изпържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Отцедете панираната риба върху домакинска хартия и я поднесете с с гарнитура по избор.

Панираните филенца от мерлуза са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: