Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Запечено филе от мерлуза с картофи

Запечено филе от мерлуза с картофи

Запечено филе от мерлуза с картофи
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сервирайте запеченото филе от мерлуза със сосче и чаша бяло вино"

Необходими продукти

  • риба - 6 филета мерлуза
  • чушка - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • картофи - 7 бр.
  • зехтин
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • див лук - 3 перца
  • лимон - 1 бр. за изцеждане
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на дребни парченца, а измитите и вече обелени картофи на кръгчета.

В намазнена със зехтин правоъгълна тава наредете зеленчуците и поръсете със сол, малко зехтин, черен пипер и розмарин.

Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 25-30 минути.

Хубаво намажете филетата риба със зехтин и сол и ги наредете в тавичката със зеленчуците. Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути.

В тиган загрейте малко зехтин и сложете нарязаните скилидки чесън и див лук. След секунди ги махнете от огъня. Оставете да се охладят и добавете лимоновия сок.

Залейте печената риба с този сос.

Сервирайте запеченото филе от мерлуза с картофи с чаша бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: