edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички

Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички

Дроб-сарма с пилешки дробчета и воденички
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Ако и вие обичате да си похапвате вкусотии, значи няма как вече да не сте пробвали тази дроб сарма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета и воденичките и ги сварете в леко подсолена вода.

Нарежете морковите и зеления лук на дребно и ги задушете в голяма тава с малко олио и вода.

Нарежете киселеца и след няколко минути го добавете в тавата.

Изсипете измития ориз и долейте с вода. Разбъркайте всички продукти заедно с подправките.

Щом оризът поеме водата, добавете нарязаните пилешки дреболии, долейте още около 4 ч.ч. вода и сложете дроб сармата да се пече на около 200 °C.

За заливката разбийте заедно яйцата, киселото мляко, брашното и содата и няколко минути преди да извадите ястието го залейте с нея.

Допечете го до получаване на лек загар.

Дроб-сармата с пилешки дробчета и воденички е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: