Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Свински дроб с гъби и лук на тиган

Свински дроб с гъби и лук на тиган

Свински дроб с гъби и лук на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Свинският дроб с гъби и лук на тиган е страхотно бирено мезе, опитайте!"

Необходими продукти

  • гъби - 100 грама
  • свински дроб - 500 грама
  • лук - 5 глави
  • черен пипер
  • масло - 50 грама
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за кратко свинския дроб във вода с добавено малко олио.

След това го прецедете и изплакнете много добре.

Нарежете дроба на парченца и го запържете в смесените масло и олио.

Прибавете нарязаните гъби и лук, овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и гответе до омекване на зеленчуците.

Свинският дроб с гъби и лук на тиган е страхотно бирено мезе, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: