Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки хрупкави банички

Малки хрупкави банички

Малки хрупкави банички
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Не можем да спрем да си хапваме от тези малки хрупкави банички и на закуска, и на обяд, и на вечеря"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • турски кори за баница - 360 грама печени (триъгълни)
  • сирене - 200 г
  • олио - 1 ч.ч. (за пържене)
  • масло - 30 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете към тях натрошеното сирене.

Вземете една кора от пакета и я намажете с малко масло.

В широката ѝ част сложете от плънката, след което внимателно подгънете краищата навътре и навийте на руло в посока острата част.

Така процедирайте с всички кори.

Загрейте чашата олио и изпържете баничките. Трябва да получат хубав златист цвят. Отцедете ги върху кухненска хартия и поднесете топли.

Малките хрупкави банички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: