Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода, махнете пяната, която ще се образува. Щом са готови, накъсайте пилешкото на парченца.
Почистете и накълцайте на дребно зеления лук. Моркова настържете. Сложете зеленчуците в тенджера с 1 с.л. олио да се запържат. Когато омекнат, добавете към тях лапада.
Прибавете доматеното пюре и ориза, разбъркайте и сипете малко от бульона. Овкусете с джоджен, черен и червен пипер, сол.
Гответе пилешкото с ориз на тих котлон до готовност на ориза. Ако трябва, добавете още бульон или вода.
Това е важно за гъстотата на вкусната манджа.
Разбийте в купичка 1 жълтък, сипете малко бульон към него и сипете в тенджерата.
След пет минути бутчетата с лапад и ориз са готови!