Начин на приготвяне
Нарежете на кубченца обелените картофи. Лука също нарежете, но не прекалено ситно.
Загрейте олио в дълбок тиган и сипете вътре лука с картофите. Намалете огън и пържете до тяхното омекване, след което ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.
Отделно разбийте яйцата в дълбока купа. Прибавете към тях пържените картофи и лука, посолете и разбъркайте. Докато бъркате леко притискайте, за да намачкате картофите.
Сипете 2 лъжици от олиото, в което пържихте, в тиган и прехвърлете сместа. Намалете огъня и изпечете тортията от едната страна.
Помагайки си с чиния, внимателно обърнете, за да се изпече и от другата страна.
Бързата испанска тортиля на тиган е готова.
Поднесете със свежа салата по избор.