Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Селски катми на тиган

Селски катми на тиган

Селски катми на тиган
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вие изберете сладкото, от нас - рецептата за селските катми"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с прясното мляко. Прибавете солта и с непрекъснато бъркане започнете да добавяте брашно - трябва да се получи смес с гъстотата на кексовото тесто.

Прибавете содата и разбъркайте добре.

Загрейте тиган и сипете олио.

Сипете един черпак от сместа и разстелете. Изпържете катмите до хубав златист цвят.

Сервирайте топли със сладко по ваш избор.

Селските катми на тиган са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: