Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и ги смесете заедно с олиото, киселото и прясното мляко, солта. Разбъркайте много добре.
Вземете тиган с незалепващо дъно и го намазнете с олио. Сложете на дъното първата кора за баница, като оставите краищата да стърчат извън тигана. Поставете и втората кора, като я надиплите леко. Сипете от яйчената смес.
Следват още две кори, като между тях сипвате от сместа. Върху четвъртата кора натрошете сиренето. Продължете редуването по същия начин.
Сложете последната кора и я оставете суха. Приберете внимателно краищата на корите навътре и ги намазнете.
Печете до зачервяване на умерен огън. С помощта на достатъчно голяма чиния обърнете баницата на тиган и я върнете обратно вътре, за да се запече и отгоре.
Поднесете топла.
Бързата баница на тиган е много вкусна.