Edin.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Бърза баница на тиган

Бърза баница на тиган

Бърза баница на тиган
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Докато се обърнете, вкусната баница на тиган вече ще е готова"

Необходими продукти

  • сирене - 150 грама
  • кори за баница - 9 броя
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 2 с.лъжици
  • олио - 4 с.лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и ги смесете заедно с олиото, киселото и прясното мляко, солта. Разбъркайте много добре.

Вземете тиган с незалепващо дъно и го намазнете с олио. Сложете на дъното първата кора за баница, като оставите краищата да стърчат извън тигана. Поставете и втората кора, като я надиплите леко. Сипете от яйчената смес.

Следват още две кори, като между тях сипвате от сместа. Върху четвъртата кора натрошете сиренето. Продължете редуването по същия начин.

Сложете последната кора и я оставете суха. Приберете внимателно краищата на корите навътре и ги намазнете.

Печете до зачервяване на умерен огън. С помощта на достатъчно голяма чиния обърнете баницата на тиган и я върнете обратно вътре, за да се запече и отгоре.

Поднесете топла.

Бързата баница на тиган е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: