Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Чушки бюрек с извара и кашкавал

Чушки бюрек с извара и кашкавал

Чушки бюрек с извара и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Още от детските години обожаваме вкуса на чушките бюрек, а вие?"

Необходими продукти

  • печени чушки - 5 - 6 бр. (червени)
  • плънка
  • сирене - 50 грама
  • извара - 100 грама
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • кашкавал - 30 грама настърган
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • белтъци - 1 за овалване
  • олио - за пържене
  • домати - 1 брой
  • магданоз
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените чушки трябва да са много добре обелени и почистени от семките. Може да използвате и такива от домашна консерва.

Смесете изварата заедно с настъргания кашкавал, сиренето, обелен и наситнен домат (махнете семките), яйцето, магданоз и малко сол. Разбъркайте добре.

Напълнете чушките и ги оваляйте първо в разбития белтък, а след това в смесените галета и брашно.

Загрейте олио и изпържете чушките бюрек до хубав златист цвят и от двете страни.

Отцедете върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.

Сервирайте със салата по избор.

Чушките бюрек с извара и кашкавал са готови.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: