Начин на приготвяне
Сварете, обелете и нарежете на едри парчета картофите. Нарежете чушките на ленти, а лука на полумесеци.
Сланината за рецептата нарежете на парченца, запържете я в тенджера за около 20 минути. После извадете и оставете настрани.
Овкусете сварените картофи с мазнината от сланината, сол и червен пипер. Сложете при боба джоджен, сол и червен пипер.
Свинската плешка нарежете на по-малки парченца. Изпържете в същия тиган за 15 мин. Овкусете с червен пипер, сол и риган.
Посипете сача с мазнината от запържването. Наредете лука, боба и чушките. Сложете в затоплена фурна. Печете около 15 мин. на 180 градуса.
Добавете и свинското месо и картофите. Поръсете със сланината свинския сач. Запечете за още 15 мин. на 180 градуса.
След това поднесете свинския сач с боб и картофки!