Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Свински сач с боб и картофки

Свински сач с боб и картофки

Свински сач с боб и картофки
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Богат свински сач с картофи и боб - всичко, от което имаме нужда на трапезата"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 400 г
  • лук - 1 глава голяма
  • боб - 400 г консерва
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сланина - 200 г прясна
  • сол
  • чушки - 2 бр. червени, печени, обелени
  • черен пиер
  • червен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • картофи - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете, обелете и нарежете на едри парчета картофите. Нарежете чушките на ленти, а лука на полумесеци.

Сланината за рецептата нарежете на парченца, запържете я в тенджера за около 20 минути. После извадете и оставете настрани.

Овкусете сварените картофи с мазнината от сланината, сол и червен пипер. Сложете при боба джоджен, сол и червен пипер.

Свинската плешка нарежете на по-малки парченца. Изпържете в същия тиган за 15 мин. Овкусете с червен пипер, сол и риган.

Посипете сача с мазнината от запържването. Наредете лука, боба и чушките. Сложете в затоплена фурна. Печете около 15 мин. на 180 градуса.

Добавете и свинското месо и картофите. Поръсете със сланината свинския сач. Запечете за още 15 мин. на 180 градуса.

След това поднесете свинския сач с боб и картофки!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: