Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Традиционна баклава с масло и орехи

Традиционна баклава с масло и орехи

TsvetaTsveta
Новак
14
Традиционна баклава с масло и орехи
Снимка: Иси
1 / 2
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Винаги ни обзема едно много приятно чувство, когато усетим аромата на домашната баклава"

Необходими Продукти

  • кори - 1 кг готови
  • краве масло - 625 г
  • захар - 6 ч.ч.
  • орехи - 400 г смлени
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете корите една върху друга в намазнена квадратна тава.

Разпредете орехите на две места между корите.

Разтопете маслото и залейте баклавата с него, като преди това я нарежете на ромбоидни парченца.

Сложете я да се пече на умерена температура до златисто.

Оставете я да изстине.

За приготвянето на захарния сироп сложете водата и захарта на котлона при постоянно бъркане за около 5 минути.

Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и залейте тази вкусна баклава с него.

Оставете я за минимум 12 часа да попие добре.

Традиционната баклава с масло и орехи е подходяща за всеки празник и делник.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: