Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Домашен хляб в хлебопекарна

Домашен хляб в хлебопекарна

Домашен хляб в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1
"Животът без вкусен домашен хляб би бил немислим"

Необходими продукти

  • брашно - 450 г
  • захар - 2 ч.л.
  • вода - 270 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л. пълна
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата не трябва да е много студена, леко я стоплете преди да я сипете в хлебопекарната.

Сложете олиото, захарта и солта. Добавете и пресятото брашно, после и маята.

Изберете програмата за месене на хляб и я пуснете.

Всеки уред има различна, аз обичам да си приготвям хляб в хлебопекарна с коричка.

Важно е да използвате и хубаво брашно, за да си хапнете вкусен домашен хляб в хлебопекарна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: