Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Класическа испанска тортиля

Класическа испанска тортиля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Не сме и предполагали колко лесно се приготвя класическа испанска тортиля"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите с белачка за картофи и ги нарежете на малки парчета.

Сложете ги в дълбок тиган с мазнина на умерена температура.

Накълцайте лука на ситно и го добавете към картофите.

Запържете зеленчуците до златисто и след около 10 минути отцедете мазнината.

Посолете ги и ги добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа.

Сипете яйцата с картофите в тиган с малко мазнина. Захлупете го и оставете ястието да се готви за около 10 минути.

Обърнете вкусната тортия и я изпържете и от другата страна.

Класическата испанска тортиля е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: