Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортиля с картофи

Тортиля с картофи

Тортиля с картофи
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Днес ви предлагаме да се насладите на тортилята с картофи"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • олио - 1 ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца. Посоляват се и се пържат в дълбок тиган с 1 ч.ч олио до златисто.

Изваждат се и се оставят върху салфетка, за да се отцеди мазнината. Лукът се настъргва на ренде и се запържва за кратко в зехтина.

Яйцата се разбиват в дълбока купа и се смесват с картофите. Всичко се посолява и към сместа се прибавя запърженият лук.

Сместа се изсипва в голям и дълбок тефлонов тиган, в който предварително е сгорещено останалото олио, и се пържи 5 – 6 минути на умерен огън.

Тортилята се обръща внимателно върху чиния и се връща в тиган откъм суровата страна. Пържи се още 5 – 6 минути, след което се сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: