Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Бързи плоски хлебчета

Бързи плоски хлебчета

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Бързи плоски хлебчета
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гозбите са по-вкусни, когато са поднесени с такива бързи плоски хлебчета"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 4 щипки
  • сусам - 4 щипки
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 400 мл топла
  • сол - 1/2 ч.л. + едра сол 4 щипки
  • мая - 20 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и затворете в нея захарта и маята. Пресейте брашното в подходящ съд и направете кладенче. Сипете олиото и солта. Добавете маята и замесете меко тесто за питки.

Разделете тестото на 4 топки и ги оставете за половин час да втасат, покрити с кърпа. Разтеглете топките с ръце, трябва да са дебели около 1 см. Подредете плоските питки в тава с хартия и пак ги покрийте с кърпа за още половин час.

Обърнете нож от тъпата му страна и направете форми - ромбоиди или квадрати. Намажете хлебчетата с олио, поръсете със сусам, едра сол и риган.

Печете бързите плоски хлебчета за 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: