Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Малки хлебчета с чуден пълнеж

Малки хлебчета с чуден пълнеж

Малки хлебчета с чуден пълнеж
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
14
"Чудни хлебчета с чуден пълнеж - перфектни за следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 грама
  • яйца - 2 бр.
  • прясна мая - 20 грама
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • кисело мляко - 150 грама
  • мас - 70 грама
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • плънка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маста, оставете я настрана да се охлади.

Леко затоплете прясното мляко с водата, разтворете вътре маята и захарта.

Пресейте брашното със солта, а в средата му оформете кладенче. Сипете вътре шупналата мая, киселото мляко и разтопената мас. Добавете едно яйце и един белтък. Замесете меко тесто.

Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете на топло, за да втаса.

Междувременно пригответе плънката. Настържете кашкавала и го смесете с натрошеното сирене. Прибавете едно яйце и разбъркайте добре.

Премесете втасалото тесто и го разделете на еднакви части, които са големи колкото едно яйце. Оформете ги на топчета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата на разстояние едно от друго.

Потопете в брашно малко чаша. С дъното на чашата притиснете всяка питка - така се прави място за плънката. Напълнете хлебчетата и оставете да втасат за още около 20 минути.

Отделения жълтък разбийте с малко вода. Намажете краищата на всяко хлебче и поръсете с маково семе.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете пълнените хлебчета до апетитен загар.

Малките хлебчета с чуден пълнеж са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: