edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски

Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
58
Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Няма по-добра комбинация за пилешките бутчета от тази с гъби, сметана и много, много подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да се затопля на 200 градуса. Измийте и подсушете пилешките бутчета.

Гъбите също измийте и почистете, нарежете на кръгчета. Накълцайте и чесъна. Смачкайте розмарина в хаванче и прецедете през цедка.

Водата от билката сипете в купичка заедно със сока от лимон, кубчето бульон, готварската сметана и горчицата.

Запържете пилешкото за пет минути. Извадете и добавете гъбите, розмарина и чесъна. Щом поомекнат, върнете пилешкото.

Сипете при него готовия сос и печете пилешкото със сметана за 40 минути.

Пилешките бутчета с печурки и сос по сръбски са готови!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: